Pelspleje og anden pleje

Pelspleje
Maine Coon'en er en langhårskat og kræver derved lidt pelspleje. Det er en god idé at børste katten mindst en gang om ugen. I læringsprocessen fra killing må ikke tvinge katten, men start med at gøre det til en leg, og lad katten evt. lege med kammen, mens du børster den imens. Og altid give ros og godbidder, så katten altid forbinder det med noget positivt. Brug en kam som kan redde pelsen godt i bund og tage de løse hår, så de ikke laver knuder.

Normalt vasker vi kun de katte som skal udstilles. Men det kan være nødvendigt og vaske sin kat, brug her kun shampoo der er beregnet til katte.

En kat skal have klippet negle cirka en gang om måneden. Dette vil også være en lærings proces fra katten er killing. En killing har sjældent tålmodighed til at sidde stille så længe ad gangen, så man kan nå og få klippet alle 4 poter på en gang, men så tag en pote ad gangen. Gør det til en leg og igen husk ros og godbidder.

Hos MysteryCoons Petshop der kan i finde shampoo, kamme og meget andet til kattene.

Håndtering
Det er altid en god idé og lære katten at man godt må åbne munden på den, så man altid kan holde øje med dens tænder og tandkød. Holde øje når killingen har tandskifte (5-8 måneder gammel).

Vej også gerne katten og skriv vægten ned, så er det nemmere og holde øje med væksten af katten op igennem de 3-4 år den udvikler sig.
Ved at gøre dette er det også nemmere og fange hvis der skulle være noget galt med katten, hvis den pludselig begynder at tabe sig. Den vil ikke tage konstant på i hele sin udviklingsperiode, og den kan i perioder tabe sig en smule fx når det gode vejr kommer og den begynder at blive mere aktiv.

Skæld kun ud mens det er påkrævet – aldrig bagefter. Afled hellere kattens opmærksomhed fra det ”forbudte”. ALDRIG slå en kat. Det kan tage lang tid at bygge dens tillid op igen. De er vokset op ”på hænder” og nærer ubegrænset tillid til, at vi ikke gør dem noget.