Inde eller udekat

Maine Coon´en er en naturkat, og kan derfor både være en indekat eller en inde/udekat. Men vi råder til at have dem som indekat og lave en sikker indhegning hvor de kan få lidt frisk luft. Desværre er verden udenfor ikke længere sikker for en kat, både biler, men desværre også mennesker er ikke kattens ven. Der er så mange farer ude i det fri, som nævnt biler (i Danmark dør der årligt 70.000 katte i trafikken, Kilde), mennesker, men også andre dyr hvor katten vil være et byttedyr eller legetøj.

De kan blive smittet med sygdomme som fx Katte AIDS eller Katteleukæmi, som desværre mange vildkatte har i dag, begge disse sygdomme er uhelbredelige 🙁
Så tænk jer om, hvis i lukker dem ud i det fri, kan i leve med at de bare en dag ikke kommer hjem?
”Det er hvad en killingekøber har måttet opleve, de havde to døde høns i deres have og deres dejlige Akela var pist væk, og er aldrig blevet fundet! De står nu med spørgsmålene – hvad er der sket? Er han død? Hvis han er led han? Er han stjålet? De er meget ulykkelige og ser måske aldrig deres elskede kat igen!”

En indhegning til kattene behøver ikke være hele haven, og behøver ikke ligne et fængsel. På Katteindhegning.dk kan der ses mange forskellige måder at lave indhegning på, både stort og småt, og gode ideer til hvordan man gør. Det kan sagtens ”bare” være et sted katten kan komme ud og få lidt frisk luft.
Dette er absolut intet krav  at have en indhegnet have, for Maine Coon katten kan sagtens leve som indekat uden nogen sinde at være ude og få græs under poterne, den fungere lige så optimalt som inde kat som den gør hvis den har adgang til en sikker have.
Man behøver ikke en indhegning, man kan også lære katten og komme ud i sele, dette kræver tilvænning, men den kan sagtens lære det.

Ingen katte skal leve i bur. Et bur må kun bruges en kort periode, fx efter en operation, og dette skal være efter dyrlægens anbefalinger.
Katte har det bedst med at have plads og kunne komme rundt og holde øje med dens hjem og dens ejere, så det anbefales ikke at holde en neutraliseret kat lukket inde i et rum. Noget andet kan være en avlskat hvor det kan være nødvendigt og holde katten væk fra den øvrige flok, fx en hankat. Hvis en kat holdes fra den øvrige flok, skal der være ordenlige forhold for katten, så som mad, vand, kradsetræ, legetøj og sengepladser og være i daglig kontakt med sine ejere. Det vil være mest optimalt hvis katten går sammen med en anden kat, så dens sociale behov bliver dækket.